Tammara Webber: Easy

Kedves Naplóm!


     A tegnapi események következtében a számítógépet a polc tetejére deportáltam és szerintem ott is marad, mert egyszerűen a közelébe sem tudok menni. Elővettem az Atkinson nagy Pszichológia könyvét, de mivel semmiféle épkézláb magyarázatot nem találtam eme jelenségre, úgy döntöttem a mai napot a biztonság kedvéért azért ágyban töltöm pihenéssel és olvasással.(Megelőzés céljából )
     Bár most, hogy sikerült befejezni Tammara Webber: Easy- Egyszeregy című regényét ezt reális eséllyel nehéz lesz túlszárnyalnia akármelyik könyvnek amelyik a polcról kiabálja, hogy olvass el. 
     Egyszerűen fantasztikusan jó volt.
Már maga az angol cím ( Easy-könnyű) is kifejezi számomra, mindazt amit e könyv nyújt.
Most komolyan, olyan mintha egy sima lágy túrókrémes piskótát enne az ember, de nem egy szeletet, hanem rögtön egy egész tepsivel. Mert könnyű és finom és bármikor bármennyi jöhet belőle.
Na ez az amint el is felejthetek úgy ahogy van, nuku szénhidrát 

      A történet maga olyan mint egy modern mese : a titokzatos hős lovag megmenti a bajba jutott Jacqueline Wallacet, majd eltűnik az éjszakában. Napokkal később az egyetemi előadóban futnak újra össze, és ezzel kezdetét veszi a nehézségekkel és titkokkal teli szerelmi történetünk. 
   Nagyon szerettem a könyvben  Jacqueline és Erin karakterét, tetszett, hogy mennyire jól megformálta az írónő a személyiségüket. Valahogy mindig ilyennek képzelem el tipikus amerikai "college girl"-t és nem agyontupírozott Barbie babáknak, ahogy a sorozatokban beállítják őket. Olyanok mint a hús.vér emberek. Nem tökéletesek, mégis az esetleges hibáik ellenére( vagy éppen azért) könnyen megszerethetőek.
Gyámoltalannak tűnnek , ugyanakkor hihetetlenül bátrak, találékonyak és erősek, ha  a helyzet úgy kívánja meg. És azok a vicces párbeszédek, a helyenként fanyar humor verhetetlen.
     És persze Lucas az álompasi: okos,lovagias, céltudatos és végül kellően erős, hogy felülkerekedjen a múltja sötét démonain. Az egyetlen dolog, ami megakadályozott benne, hogy végzetes szerelembe essek belé, ez a tetoválás dolog volt ( egyszerűen képtelen vagyok megérteni mi motiválhat egy pasit, hogy magára varrassa például hogy : JUCI ISTENNŐ VAGY, vagy akármit. És mi lesz akkor, ha Juci 2 év múlva balra el? Rajta meg még 30 év ott lesz a nyoma. Bár nem teljesen, reális eséllyel annyira petyhüdt lesz a bőre, hogy max.:JCI ITNŐ VY marad belőle. Akkor mit csinál majd? Keresztrejtvényt fejt magán?), mivel azonban ez lényegtelen apróság volt csupán, nem befolyásolja a véleményemet a könyvvel kapcsolatban.
Nagyon jól megírt könyv, a szereplők szerethetőek benne, a konfliktusok tökéletesen kidolgozottak, egyszerűen nem volt meg az az érzésem , hogy összecsapták a végét . Olyan kerek minden benne.
És a fordítás: na igen minőségi munka k.b  itt kezdődik.
    Nem hittem volna, hogy az Anna és a francia csók után van olyan könyv amit egyszerűen nem tudok letenni majd, de azt hiszem holtverseny alakult ki az első helyen. 
Reális eséllyel a Gyönyörű sorscsapás után, hamarosan Lucas-fanclubok özönlik el a különböző fórumokat, de lehet kivételesen én is csatlakozom. 
      Ez a könyv megérdemli.
    Most mennem kell, hallom Süti (tudod az a 3 kilós szőrös terrorista, aki szívesen megtépné a lapjaidat) már topog a lépcsőnél. Látni kíván,jobb lesz ha megnézem, mit óhajt.

 Előbb szabadulok.
                                                                                  

Zs.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital