Kötelező olvasmánynak ajánlanám: On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik





Kedves Naplóm! 



Mint a kötelező dolgok nagy ívben elkerülője, meglehetősen bizarr feladatra vállalkoztam: kötelező olvasmány ajánlására. Ez különben is felér egy rémálommal számomra, na nem a sajátom (anyu brillírozott), bezzeg amikor az unokahúgiéra került a sor, akkor bizony nem voltam eléggé résen és utolért az oktatáspolitika átka. 

Ezen elszenvedett kínok után, vajon melyik könyvet tudnám jó szívvel ajánlani, hogy ne szenvedjen más is? 
Sokat gondolkodtam ezen, míg végül rájöttem, hogy a tökéletes darab épp ott hevert az orrom előtt a polcon főhelyen. Egészen pontosan On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik című könyve. 
Persze, elfogult vagyok vele mert nagy kedvencem, de szerintem mindettől függetlenül tökéletes kötelező lenne akármelyik kiskamasz számára is.

Hogy miért ? 

Mert változik a világ, a technika folyamatosan fejlődik, a mai kamaszok nagy része egyre ritkábban vesz könyvet a kezébe csak úgy a saját szórakozására, de a kötelezőket is inkább Dvd-n nézik meg. 
Az élet a Facebookon és mobilon zajlik mindenki ezerrel megoszt mindent, a példaképek nagy része a televíziós valóság show-k díszpintyei lettek.
Csak a kötelező irodalom maradt a régi. 

On Sai könyve pedig önmagában zseniális ötlet arra, hogyan ötvözzük egy futurisztikus űrbéli jövőképet  a hagyományos értékekkel. Mert ezt teszi : Calderon kapitány,Taina és a maroknyi űrbéli csapat tökéletes példával szolgál hősiességből, bajtársiasságból és becsületből mindenki számára. 
Humora és a regényen végigvonuló hajszálvékony romantikus szál pedig  pont annyira teszi izgalmassá a történetet, hogy nemcsak a fiúk, hanem a lányok számára is élvezhető legyen. 

Persze lehet berzenkedni, hogy pont egy űrben játszódó, ráadásul sci-fi-t nyomnék kötelező olvasmány címén a kamaszok kezébe, de úgy gondolom sokat változott a világ körülöttünk ahhoz, hogy a kötelező irodalomnak ne kelljen haladni a korral. 

De a forradalmasítást azért másra bízom ha lehet, elvégre egy ebbel sem boldogulok. 

Zs.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital