Summer start!


Kedves Naplóm !
     Múlt héten pénteken kitört a happy holiday, amit ugyan három nap körömrágás követett volna (vajon meggörbül-e a K.M írásbeli? (görbült), de elmaradt hiszen itt volt nekem kéznél az új Alan Bradley regény, a hőn szeretett Flavia de Luce sorozat legújabb kötete: 

A jósnő kristálygömbje


Nem csinálok titkot belőle, imádom ennek a kis méregkeverő rosszcsontnak a kalandjait olvasni. Elbűvölő humora mellett, ez a regény is az írótól megszokott csavaros fordulatokkal tarkított és még véletlenül sem lehet kitalálni előre, hogy ki a fekete bárány a történetben.

"Hamupipőke élete az enyémhez képest kész örömmámor volt."

    Szegény kicsi Flavia, hogy a rejtélyek mellett ne unatkozzon meglehetősen kusza családi viszonyoknak van kitéve. Egy csendes apával és két bosszantó tudálékos nővérrel tengeti napjai egy ódon kastélyban.
Édesanyja titokzatos halála az egész családját megrendítette és dúlta fel az életüket.
    Mindennek ellenére ez a huncut kis manó, szarkasztikus optimizmussal veti bele magát az újabb és újabb bűnügyek kinyomozásába, nem kis bosszúságot okozva ezzel környezetének és a helyi rendőr felügyelőnek. 
Ebben a kötetben egy cigány asszony támadója, és egy orgazda halála borzolja fel, a bájos vidéki angol falucska Buckshaw életét.

Vajon van-e összefüggés a két eset között?
Hogyan kapcsolódik Flavia édesanyjának titokzatos portréja ezekhez az esetekhez?
Ezekre és sok más felmerülő kérdésre ad választ a könyv, a maga egyedi hangvételével. 
    És el kell mondanom: köszönöm Alan Bradley. 
Ha kevesen is ismerik fel a gyöngyszemet a mai irodalomban, de Flavia de Luce méltó helyet foglal el szívemben Miss Marple és Hercule Poirot mellett. 
  
 Számomra ismét egy legenda született, és magára vessen aki nem olvassa el!

Zs.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital